ROLAT-PITA SA PILEĆIM MESOM

ROLAT-PITU
 TOPLO PREPORUČUJEM SVAKOME
JER JE PREDIVNA - VEOMA SOČNA I VEOMA UKUSNA....
VEOMA JE LEPA I SA DOMAĆIM KORAMA  JA SAM OVOG PUTA KORISTILA GOTOVE KORE...

PILEĆE MLEVENO MESO,KORE,...
ROLAT-PITA SA PILEĆIM MESOM



Za fil:

500 g kora za pitu
500 g mlevenog mesa
3 glavice crnog luka
ulje po potrebi
začin
1 kasičica soli
biber

Za preliv:

2 jajeta
1 čaša jogurta
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta brašna
1 kesica paška za pecivo
1 kašičica soli

Priprema

Fil:

Crni luk sitno iseckati, pa propržiti na ulju, dodati meso, so, začin i biber. Kada je meso dobro uprženo ostaviti fil sa strane.

Preliv: U umućena jaja dodati jogurt, brašno, ulje so i pecivo.

Kore podeliti za rolate - po četri kore. Prvu koru premazati sa prelivom, tako sve četri kore premazivati sa prelivom (potrebno je 2 velike kašike preliva).

Na četvrtoj kori staviti fil od mesa nepremazivati četvrtu koru prelivom, samo fil.

Uviti kore u rolat (od pola kilograma kora treba da budu četri rolata). Premazati svaki rolat sa prelivom i posuti susamom.

Peći rolat pitu na 200 stepeni oko 30 minuta.

ROLAT-PITA SA PILEĆIM MESOM
ROLAT-PITA SA PILEĆIM MESOM

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM