ŠNICLE SA POVRĆEM


ŠNICLE SA POVRĆEM
ŠNICLE SA POVRĆEM
500g.šnicle(svinjske,teleće ili pileće)
300g.graška
2veća krompira
1glavica crnog luka
1česna belog luka
1veća šargarepa
1dl.belog vina
1dl.vode.
PRILOG:
250g.obarenog pirinča
                                 Šnicle iseći pa začiniti -svaku šniclu valjati u brašno(može belo može crno)pa propržiti na malo ulja sjedne pa sa druge strane...naliti sa 1dl.belog vina i sa 1dl.vode.poklopiti i ostaviti na tihoj vatri da se krčka oko 1h.(ako su u pitanju pileče šnicle dinstanje je mnogo kraće oko 30min.)
U drugoj šerpi izdinstati sitno isečen crni i beli luk...posoliti da bi luk omekšao zatim dodati i iseckanu šargarepu i oprani grašak.Kuvati 30min.
15minuta pred kraj kuvanja dodati i iseckani krompir.
Zatim napraviti zapršku -na malo ulja propržiti 1-2kašičice brašna ,dodati i 1kašičicu aleve paprike i preliti preko skuvanog graška.
Promešati i dokuvati još 5min.
Obariti pirinač i dekorisati po želji....
Na ovaj način pripremljene šnicle su veoma mekane i softane....ŠNICLE SA POVRĆEM


ŠNICLE SA POVRĆEM
ŠNICLE SA POVRĆEM

Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM