Domaći raženo-integralni hleb sa semenom

Domaći raženo-integralni hleb sa semenom


250g, integralnog brašna
250g. raženog brašna
250g. belog brašna Naše Zrno T-400
1kockica kvasca ili 2kašike suvog kvasca
500ml. vode
1 kašika ulja
1 kašika sirćeta
2 kašičice soli
1 kašičica šećera(za kvasac)

2 kašike semena ( po želji ...ja sam stavljala lan i oljušteni suncokret)
1 kašika semena za posipanje hleba


Priprema:

Sastaviti brašno ,dodati so i mlaku vodu sa rastopljenim kvascem i kašičicom šećera. Tokom mešenja testa dodati ulje, sirće i dve kašike semena. 

Zamesiti testo  pa ga ostaviti da odmara pola sata.
Zatim testo podeliti na devet loptica, poredjati u namašćenu tepsiju .
Loptice malo zaseći pa ostaviti testo da odmori još pola sata. zatim posuti hleb sa semenom.
Peći na 200.C oko 30minuta.






Comments

Popular posts from this blog

POSNA TROBOJNA OBLANDA

Dijanine kiflice

POSNA OBLANDA SA KEKSOM